Hayley & Sandy - Reisverslag uit San Pedro de Macorís, Dominicaanse Republiek van Toos Boukens - WaarBenJij.nu Hayley & Sandy - Reisverslag uit San Pedro de Macorís, Dominicaanse Republiek van Toos Boukens - WaarBenJij.nu

Hayley & Sandy

Blijf op de hoogte en volg Toos

26 Oktober 2012 | Dominicaanse Republiek, San Pedro de Macorís

Alweer 2 weken geleden dat Hayley hier was. Z landde in Punta Cana en bleef daar eerst 2 nachten om op donderdag naar mij te komen. Ik had donderdagmiddag t/m zondag vrij. Ze moest alleen met de bus van Punta Cana naar San Pedro en ze zou daar ongeveer om 1 uur aankomen. Ik ging met NPH transport om half 1 dus hoopte dat ze niet te lang hoefde te wachten in San PEdro wat niet de meest aantrekkelijke stad is en waar je al Europese vrouw alleen echt niet normaal over straat kan lopen. Toen ik aankwam was ze er helaas al een half uur en had al een cultuurshock te pakken. ZE was ook al lekgestoken door de muggen in Punta Cana. We gingen snel naar NPH en om 4 uur samen naar Samana voor het weekend. Ik was daar 2 maanden geleden ook maar toen met een gehuurde auto en nu deden we alles met openbaar vervoer. Ging ook goed alleen kun je minder doen want alles duurt iets langer. We zijn weer naar de waterval geweest, dit keer te paard en daarna naar Las Terrenas waar we heerlijk gegeten en gedronken hebben. Helaas niet gedanst want Hayley viel zaterdag na het strand om 6 uur in slaap. Hmm beetje jammer;-) Maandag waren we in NPH. Ze had stroopwafels mee die mijn meiden erg lekker vonden. Erg grappig was dat de kleine kinderen haar sproeten van haar arm probeerde af te vegen. Toen ging ze alweer weg...Het was echt leuk en we hebben natuurlijk veel over kantoor gepraat en Nederland. Op dit moment zitten we midden in Sandy. Geen school en het is heftiger dan Isaac. Mijn huis heeft ook geen stroom dus geen soaps dus ze zijn bored. Ik neem nu vaak mijn laptop mee maar ja de batterij gaat ook niet eeuwig mee dus je kunt ook geen film af kijken. Ze hebben nu mijn muziek ontdekt en ik zoek nu ook huiswerk voor ze op en download videos van youtube. Zondag ga ik naar een conferentie in Nigaragua. Het is nie tin NPH maar in de hoofdstad van maandag tot vrijdag en het gaat over vrijwilligerprojecten. Het wordt betaald door het Duitse minesterie van welzijn geloof ik. In Duitsland hebben ze veel geld over voor vrijwilligers en voor onze Duitse vrijwilligers wordt ook de vlucht betaald en zijn krijgen ook geld uit Duitsland en zijn ook verplicht om naar een conferentie te gaan voordat ze hier komen.He tis dus niet alleen voor NPH maar de vrijwilligerscoordinator uit MExico gaat ook en die was vorige maand ook hier dus die ken ik al en we willen vrijdagmiddag naar NPH in Nicaragua gaan wat ongeveer 1,5 van de hoodstad ligt.

Verslag uit: Dominicaanse Republiek, San Pedro de Macorís

Toos

Ik ben Toos Boukens, 32 jaar en werk sinds juni 2012 als vrijwilliger bij NPH (nuestros Pequenos Hermanos) in de Dominicaanse Republiek. Ik ben hier terechtgekomen via de Nederlandse organisatie wereldouders dat een onderdeel is van NPH. NPH heeft 9 familiehuizen in Latijns Amerika dat thuisloze kinderen structurele hulp biedt. Het huis in de DR bestaat sinds 2003 en er wonen nu 220 kinderen. Kinderen gaan hier naar school, naar de kerk, krijgen medische zorg en therapie. Ik werk als volunteer en visitors coordinator. We werken nu met 13 vrijwiligers die hier minimaal een jaar zijn. Naast dat we allemaal onze job hebben hebben we iedere ons eigen huis met kinderen waar we 2 keer per dag eten en tijd mee doorbrengen. www.wereldouders.nl www.nph.org

Actief sinds 05 Juni 2012