De eerste week - Reisverslag uit San Pedro de Macorís, Dominicaanse Republiek van Toos Boukens - WaarBenJij.nu De eerste week - Reisverslag uit San Pedro de Macorís, Dominicaanse Republiek van Toos Boukens - WaarBenJij.nu

De eerste week

Door: toosboukens

Blijf op de hoogte en volg Toos

03 Juli 2012 | Dominicaanse Republiek, San Pedro de Macorís

IK ben er alweer een week! HEt gaat snel maar het lijkt ook alsof ik er veel langer ben omdat je zo druk bent. Vandaag ben ik begonnen op kantoor. Een dag op kantoor gaat echt heel snel. Ik begin om 8 uur en ga om 12.30 eten in mijn huis en dan nog van 2 tot 4 op kantoor. Ik heb vandaag alle sleutels gekregen en de blackberry en ik heb wat lopende dingen overgenomen zoals aankomende bezoeken. Er komen best veel mensen deze maand. Dit zijn ex volunteers of sponsors. Ik zorg dan voor transport en dat hun kamers klaar zijn. Verder is het nu vooral een issue dat in ons huis een boven en benedenverdieping is. Beneden wonen de volunteers die hier voor een jaar of langer zijn en boven de volunteers voor de zomer en de gasten. De directie wil dat alles gescheiden blijft maar de zomer volunteers komen soms beneden omdat wij meer kabels voor internet hebben en wij hebben hun wasmachine soms gebruikt maar nu moet ik er dus ook voor zorgen dat dit niet meer gebeurd. In ons huis gaat het verder goed. Ik mag iedereen wel en iedereen houdt wel van uitgaan. Hier vlakbij zit een batey, dit is een klein dorpje waar mensen wonen die in de suikerrietvelden werken. Nogal armoedig maar je kunt er in het weekend s avonds dansen. Vrjdagavond zijn we erheen gegaan en lekker bachata gedanst. Verder zitten we s avonds vaak buiten met zijn allen of je zit op internet. s avonds als je thuis komt dan. Ik ben dan om 4 uur klaar en dan heb je een paar uurtjes voor jezelf en vaak ga je rond 6 of uur alweer naar buiten in het park waar de de meeste kinderen zitten en dan rond 7 uur eten en dan blijf je nog even in het huis.
Ik slaap dus met 2 meiden en tot nu toe gaat t prima. Ik slaap echt supergoed. Het is ook normaal dat je de 1e week moe bent maar ik word ook niet wakker van hun. In het huis met de meiden gaat t ook goed. Het zijn wel echt tieners en dan nog dominicaanse tieners wat nog wel een tikje dramatischer is. Ze schreeuwen lekker veel en zijn veel met jongens bezig. Ze mogen natuurlijk officieel niks doen met jongens maar ja ze zijn rond de 17 en er zijn ook jongen van die leeftijd dus ze zitten dan wel samen in het park. Er zijn huizen aan 2 kanten, 1 jongens kant en 1 meiden kant en in het midden is een park. Er is nu geen school dus er worden veel activiteiten georganiseerd in het park zoals een film of spelletjes. Vandaag is summerschool begonnen dus zijn ze weer wat meer bezig.
Afgelopen weekend had de helft van ons vrij en als je vrij bent ga je meestal 1 of 2 nachten weg naar het strand dus het was lekker rustig in het huis. Ik ben dit weekend vrij vanaf donderdag 4 uur dus denk dat wij dan ook gaan. O ja ik heb mijn 1e tarantula gezien. Ik kwam een avond thuis en ik werd door hem opgewacht voor de deur. Het zal niet mijn laatste zijn helaas.
Gister nog voetbal gekeken in het huis van de oudste jongens. Iedereen was voor Spanje dus dat was goed. Ik heb zelfs nog gevoetbald met hun afgelopen zaterdag. Die middag was ik naar de stad met een meisje van mijn huis. Zij is nu 20 en is klaar met school. Ze moest op de foto in de stad en vroeg of ik meeging. We gingen wachten bij mensen die ze kent. Ook familie van kinderen die hier wonen dus ook erg armoedig maar natuurlijk kreeg ik te eten en werd me gevraagd of ik een vriend had want er was daar ook een jongen van 20(!) die een vriendin zocht, en mijn haar werd gevlecht. Typisch. Zo zijn alle dagen anders en maak je van alles mee. Dus niks te klagen en denk dat ik nog wel even volhou hier:-) Adios!

• 03 Juli 2012 - 02:35

Tia Bennie:

Positief verhaal Toos! Klinkt echt heel leuk! Ik denk dat je goed op je plaats bent daar. Besitos XX

• 03 Juli 2012 - 05:35

Irene:

Hey Toos !!!

Hoe is het met je daat in de DR?
    Met my alles goed in 't wonderschone Amsterdamse :) De zomer is echt begonnen,gister was 't al heerlyk,heb in 't Rembrandt park gezeten,en vsndaag beloofd ook weer zonnige dag te worden :) Lekker hoor,ben 3 dagen vry,en 't weekend weer,dus kom maar op met die hittegolf zou ik zeggen !!! ;-)
    Hoe is 't weer daar,erg warm of goed uit te houden ?
    Wow,je zit er ind alweer een week,gaat zeker snel !!
    Goed te horen dat je 't werk leuk vind,en de mensen,en grappig verhaal,dat die familie van de kinderen van 't huis vroegen of je 'n vriend had,dat ze je aan die jongen van 20 wilden koppelen,hahaha !!! Wel lekker jong kippetje,leuk tich,voor 'n jaartje ? ;-)
    Aaaahhh,hoe gaaf,dat je je 1e tarantula hebt gezien !! Heb je foto gemaakt of ben je gauw naar binnen gelopen ? Eten ze daar ook tarantula's?
    Ik heb sinds 25 juni nieuwe,tydelyke huisgenoot;hannah,19 jaar,ze heeft zomerbaan by Kruidvat,is net jaar wezen backpacken @Australie en ze gaat rond sep studeren.Aardig,rustig meisje,heb het getroffen !! :)
    Ben vorige week zo met loes naar Marco Borsato @Ziggo Dome geweest,was lwyk,hy heeft de Ziggo Dome geopend.17000 mensen kunnen erin,heel veel horeca,leuke concertzaal.Dit weekend staat Madonna er,mitra,van sigarenzaakje in m'n straat kan wellicht vrykaarten voor me regelen ,zou super zyn !!
    Verder alles ok,ga dus niet meer naar Vancouver met Tom,omdat 'ie nu dus naar Thailand gaat met die slettevak ;-)
    Ga in plaats daarvan met Scarlett baar Barca,die trip die ik via hotelkamerveilingen ad "gewonnen,in aug :)
    Gaaf he,dat Spanje EK heeft gewonnen! Loes is maandag naar Italie op vakantie gegaan,dus hoop niet dat ze 10 dagen koude pizza en aangebrande lasagna eet;hihihi !!!! ;-)
    He,veel fun daar,ben benieuwd naar he verhalen !!!

Xxxx irern :)

• 03 Juli 2012 - 07:28

Karina:

Een jongen van 20, niet verkeerd!!! Leuk dat ze daar zo lekker open zijn en je overal welkom bent. Je maakt idd genoeg mee.
    Wel pittig met die meiden van 17 jaar lekker in de puberteit natuurlijk. Succes ermee ;-)

• 03 Juli 2012 - 10:31

Nancy:

Hi Toos!
    Wat leuk om je verhalen te volgen..
    Lekker dat t begin je zo goed bevalt!
    Ik blijf je volgen:-)...
    Jongen van 20? Niet verkeerd haha...
    Liefs,
    Nance

• 03 Juli 2012 - 15:49

Sanne Hokke:

Ahhhhh een spin!!! Wat heb je gedaan?? Of heb je m laten zitten?! Iehhh vet eng!!
    Klinkt verder allemaal erg leuk zeg! Zijn je mede-vrijwilligers ook leuke mensen? Leuke mannen ofzo ;-)
    Liefs Sanne

• 03 Juli 2012 - 18:31

Marijke Menger:

Hoi Toos, wat een avonturen....Pas goed op jezelf. liefs van ons

• 03 Juli 2012 - 18:32

Marijke Menger:

Wat een avonturen! Pas goed op jezelf liefs van ons

• 06 Juli 2012 - 07:42

Jeltje Sjoerds:

Hoi Toos,

Goed om te horen dat je het naar je zin hebt daar. Blijf ook zeker je avonturen volgen. We missen je wel hier hoor.

Groetjes
    Jeltje

• 10 Juli 2012 - 05:53

Mascha:

Hai Toos,

Dacht laat ik er een gewoonte van maken dat ik voor mijn werk nog ff kan lezen wat je allemaal meemaakt.
    KLinkt spannend allemaal, stoer hoor dat je dit doet! Je zal nog wat te stellen krijgen met die tieners haha maar wel leuk dat je ze kan helpen.
    Ben benieuwd naar je volgende verhalen. Zet em op kus Mas

• 13 Juli 2012 - 17:24

Karin:

Klinkt goed Toos! (behalve die tarantula..)
    Veel plezier en doe voorzichtig!
    X Karin

Verslag uit: Dominicaanse Republiek, San Pedro de Macorís

Toos

Ik ben Toos Boukens, 32 jaar en werk sinds juni 2012 als vrijwilliger bij NPH (nuestros Pequenos Hermanos) in de Dominicaanse Republiek. Ik ben hier terechtgekomen via de Nederlandse organisatie wereldouders dat een onderdeel is van NPH. NPH heeft 9 familiehuizen in Latijns Amerika dat thuisloze kinderen structurele hulp biedt. Het huis in de DR bestaat sinds 2003 en er wonen nu 220 kinderen. Kinderen gaan hier naar school, naar de kerk, krijgen medische zorg en therapie. Ik werk als volunteer en visitors coordinator. We werken nu met 13 vrijwiligers die hier minimaal een jaar zijn. Naast dat we allemaal onze job hebben hebben we iedere ons eigen huis met kinderen waar we 2 keer per dag eten en tijd mee doorbrengen. www.wereldouders.nl www.nph.org

Actief sinds 05 Juni 2012